Bearnaisesauce

Kategorier: Aftensmad, Tilbehør
Tags:

Saucen som de fleste er os er lidt bange for at lave da den skiller så let. Men er man lidt forsigtig og laver saucen i et vandbad, samt holder temperaturen under 60 grader så kan det faktisk lade sige gøre.

Ingredienser
(4 personer)
  • 150 g smør
  • 4 spsk. bearnaise essens
  • 4 æggeblommer
  • En god dusk estragon (evt. tørret)

Fremgangsmåde

Smelt ved middelvarme 150 g smør i en gryde

Tag gryden af varmen når smørret er smeltet og lad det stå i små 2 minutter så vallen kan falde til bunds

Imens laves et vandbad (Gryde med varm vand og en skål oven på)

Hæld 4 spsk. essens og 4 æggeblommer i skålen over vandbadet og pisk luftigt

Når det begynder at tykne lidt hæles smør i. 1 spsk. af gangen

Gentag med at røre rundt og tilføj smør 1 spsk. af gangen til alt smør er tilføjet

Når sovsen har den ønskede tykkelse tilføjes friskhakket estragon

Obs.

Bliver din bearnaisesauce over 60 grader vil den skille. Vær derfor opmærksom på at temperaturen ikke kommer over (Gælder også hvis saucen hældes over i en varm skål)

Sådan redder du den skilte sovs:
Pisk en æggeblomme i en ny gryde og tilføj bearnaisen lidt ad gangen under omrøring. Dette burde samle din bearnaise.

0 Kommentarer

Spørgsmål, ændringsforslag eller ideer? Send en hilsen.