Kartoffelpizza med mozzarella, pesto og parmaskinke

Kategorier: Aftensmad
Tags:

En lidt sundere version af pizza. Opskriften passer til 2 pizzaer (4 pers.).

Ingredienser (Pizza fyld)
  • 750 g Mellemstore kartofler
  • 1 bg. Neutral ost
  • 125 g Frisk mozzarella
  • 1 glas Pesto
  • 2 pakker parmaskinke
  • Salt, peber
Ingredienser (Pizza dej)
  • 25 g gær
  • 1 spsk olie
  • 3 dl (ca. 170g) grahamsmel
  • 3 dl (ca. 170g) durummel

Fremgangsmåde

Dej:

Rør gæren ud i 3 dl lunken vand
Tilsæt olie og 2 tsk salt
Tilsæt de to meltyper mens der røres rundt
Tilføj mel indtil dejen er let og luftig, men ikke klistrer sig til fingerne
Lad dejen hæve i 45-60 min (jo længere jo bedre)
Slå dejen ud og rul den på et meldrysset bord og lav to bunde

Fyld:

Tænd ovnen på 250ºC – lad bagepladen varme sammen med ovnen.
Skær kartoflerne i tynde skiver og kog dem i 6 min i letsaltet vand.
Sørg for at kartoflerne er tørre.
Smør bundene med neutral ost.
Krydr med salt og peber.
Læg kartoflerne helt tæt på hele overfalden.
Skær mozzarellaen i tynde skiver of fordel på pizzaerne.
Fordel pestoen.
Ryk pizzaen over på den varme bageplade.
Bages i 15-20 min – eller til bunden er sprød.
Lig parmaskinke over den varme pizza og server.

Alternativt kan parmaskinken med fordel ligges på pizzaen inden den sættes i ovnen – det er en smagssag.