Mini pizza med mozarella og chorizopølse

Kategorier: Aftensmad
Tags:

Keep it simpel – Pizza med 3 ingredienser som fyld. Passer perfekt til aftensmad, natmad eller en tømmermænd formiddag.

Ingredienser
(2 personer)
Pizzadej:
  • 25 g gær
  • 1 spsk. olie
  • 3 dl grahamsmel
  • 3 dl durummel

Tomat sauce:

  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater

Topping:

  • 200 g mozarella
  • 100 g skiver chorizopølse
  • 3 forårsløg
  • Evt. frisk basilikum

Fremgangsmåde

 

Dej:

Rør gæren ud i 3 dl lunken vand

Tilsæt olie og 2 tsk. salt

Tilsæt de to meltyper mens der røres rundt

Tilføj mel indtil dejen er let og luftig, men ikke klistrer sig til fingerne

Lad dejen hæve i 45-60 min (jo længere jo bedre)

Slå dejen ud og rul den på et meldrysset bord og lav 4 bunde

 

Fyld:

Hak løg og gulerødder i små tern

Svits af i en gryde sammen med hvidløg

Tilsæt tomater, oregano og peber

Lad det simre i 10 min

Blend med en stavblender til en ønsket tykkelse

Smag til med salt og peber

 

Smør tomatsauce ud på pizzadejen

Lig mozarella og chorizopølse på

Drys med forårsløg og oregano

Bages i ovnen ved 250 grader i 12 minutter

 

Server med frisk basilikum på toppen