Keep it simpel – Pizza med 3 ingredienser som fyld. Passer perfekt til aftensmad, natmad eller en tømmermænd formiddag.
(2 personer)
- 25 g gær
- 1 spsk. olie
- 3 dl grahamsmel
- 3 dl durummel
Tomat sauce:
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 1 ds. hakkede tomater
Topping:
- 200 g mozarella
- 100 g skiver chorizopølse
- 3 forårsløg
- Evt. frisk basilikum
Fremgangsmåde
Dej:
Rør gæren ud i 3 dl lunken vand
Tilsæt olie og 2 tsk. salt
Tilsæt de to meltyper mens der røres rundt
Tilføj mel indtil dejen er let og luftig, men ikke klistrer sig til fingerne
Lad dejen hæve i 45-60 min (jo længere jo bedre)
Slå dejen ud og rul den på et meldrysset bord og lav 4 bunde
Fyld:
Hak løg og gulerødder i små tern
Svits af i en gryde sammen med hvidløg
Tilsæt tomater, oregano og peber
Lad det simre i 10 min
Blend med en stavblender til en ønsket tykkelse
Smag til med salt og peber
Smør tomatsauce ud på pizzadejen
Lig mozarella og chorizopølse på
Drys med forårsløg og oregano
Bages i ovnen ved 250 grader i 12 minutter
Server med frisk basilikum på toppen