Kokkerier.dk – Et personligt opslagsværk.

Jeg er ikke kok, faktisk vil jeg nok betegne min ”kogekunst” som værende middel på en skala. Jeg er heller ikke fotograf eller blogger. Jeg er til gengæld hjemme i online mediet, så da jeg for år tilbage besluttede mig for at lave varieret god mad, var dette det oplagte medie at bruge. Jeg er, som mange andre, en nysgerrig opskrifts-surfer, men havde brug for at samle de opskrifter jeg blev glad for et sted. Egentligt havde jeg en romantisk drøm om en overfyldt notesbog med opskrifter indskrevet i hånden, udklip fra magasiner og kogebøger evt. gamle opskrifter overdraget fra den ældre generation, men – der manglede ligesom noget ved dette medie. Hvordan skulle jeg kunne finde noget som helst, jeg havde brug for at kunne sortere, søge og have overblik.

Jeg lavede en side, som i den første tid blot lå gemt på et personligt sub-domæne godt gemt fra søgemaskiner. En side hvor jeg løbende kunne ligge de opskrifter ind som jeg gerne ville huske og lave igen. Billederne blev taget med hvad der lige var ved hånden – som regel en telefon – teksterne er korte og egentligt mest skrevet til mig selv (læs: uden korrektur). Jeg havde brug for korte og præcise beskrivelser. Når jeg laver mad vil jeg fokusere på dette og ikke en masse udenoms tekst eller reklamebanners der fylder på skærmen. Vigtigst var næsten at opskrifterne var læsbare på de små skærme da en telefon fylder langt minde midt i madlavningsrodet end en computer gør.

På et tidspunkt besluttede jeg mig for at flytte siden offentlig, for måske andre kunne få glæde af mit personlige opslagsværk. Jeg håber du kan finde noget du kan bruge, og da jeg som tidligere nævnt blot leger med madlavning, modtager jeg gerne ændringsforslag eller ideer, for nu er dette opslagsværk ikke længere kun mit men også dit.

God fornøjelse
Søren