Fish’n’chips

Kategorier: Aftensmad
Tags: , , ,

Fish’n’chips er vel egentligt blot to spiselige skeer. Det er junk – det er nemt – det er lækkert.

Ingredienser
(4 personer)

  • 600 g kartofler
  • 600 g rodfrugter
  • 1 citron
  • 75 g mel
  • 75 g rasp
  • 2 æg
  • 500 g lys fisk (eks. sej eller torsk)
  • Smør og en god portion til stegning
  • Tilbehør: Aioli, mayonnaise eller remoulade

Fremgangsmåde

Tænd oven på 200 grader

Rens kartofler, skræl rodfrugter og skær i passende “pommes-størrelse”

Bland dem med olie, salt og foretrukket krydderi (eks. timian eller oregano) og lidt tørret chili

Bages i ovnen til de er gyldne 30 – 50 min (forkort tiden med varmluft + grill)

Skær fisken i 3 x 8 cm stykker (større end på billedet) – husk at fjerne alle ben

Bland mel og rasp

Pisk æggene i en skål

Vend fisk i æg og herefter paneringen

Steges gyldne og sprøde på panden med smør og 1 cm olie

Serveres med dyppelse og citron-både, Enjoy!