Kartoffel porre suppe med bacon og sprøde kartofler.

Kategorier: Aftensmad, Sidedish
Tags: , , ,

Selvom selve suppen er ret klassisk, så bliver den lige løftet lidt op af blærestigen med disse hjemmelavet sprøde kartoffel-chips, som smager super sammen med suppen.

Ingredienser
(4 personer)
  • 500 g kartofler
  • 2 porre
  • 1 løg
  • 3 terninger bouillon
  • 330 ml kokosmælk (2 små dåser)
  • 1 pk. bacon

Fremgangsmåde

Sprøde kartofler:

Skræl kartofler.

Skær 3 af dem helt tynde på et mandolinjern.

Lig dem på en bageplade og pensel med olie og drys med salt og peber.

Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 20 – 30 min eller til de alle er sprøde.

 

Suppe:

Skær resten af kartofler, porre og løg i store stykker.

Steg dem alle gyldne i en gryde med olie, cirka 2 -3 min.

Dæk næsten til med vand.

Tilføj bouillon og kokosmælken.

Lad det koge i cirka 20 min eller til kartoflerne er bløde.

Blend det hele fint med en stavblender.

Rist bacon på en pande.

Server suppe med bacon og sprøde kartofler på toppen.