Saucen som de fleste er os er lidt bange for at lave da den skiller så let. Men er man lidt forsigtig og laver saucen i et vandbad, samt holder temperaturen under 60 grader så kan det faktisk lade sige gøre.
(4 personer)
- 150 g smør
- 4 spsk. bearnaise essens
- 4 æggeblommer
- En god dusk estragon (evt. tørret)
Fremgangsmåde
Smelt ved middelvarme 150 g smør i en gryde
Tag gryden af varmen når smørret er smeltet og lad det stå i små 2 minutter så vallen kan falde til bunds
Imens laves et vandbad (Gryde med varm vand og en skål oven på)
Hæld 4 spsk. essens og 4 æggeblommer i skålen over vandbadet og pisk luftigt
Når det begynder at tykne lidt hæles smør i. 1 spsk. af gangen
Gentag med at røre rundt og tilføj smør 1 spsk. af gangen til alt smør er tilføjet
Når sovsen har den ønskede tykkelse tilføjes friskhakket estragon
Obs.
Bliver din bearnaisesauce over 60 grader vil den skille. Vær derfor opmærksom på at temperaturen ikke kommer over (Gælder også hvis saucen hældes over i en varm skål)
Sådan redder du den skilte sovs:
Pisk en æggeblomme i en ny gryde og tilføj bearnaisen lidt ad gangen under omrøring. Dette burde samle din bearnaise.