Marokkanske kødboller i tomatsauce er en nem vej til sund mad. Du kan vælge at bruge grov ris eller blomkålsris som i denne opskrift.
Ingredienser
(4 personer)
- 400 g hakket oksekød
- 1 æg
- ½ spidskål
- 1 ds. flåede tomater
- 1 glas tomatsauce
- 2 spsk. spidskommen
- 1 spsk. kanel
- 2 tsk. oregano
- 2 blomkålshoveder (eller ris)
- 2 fed hvidløg
- Evt. persille
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader
Rør kød, æg og spidskål sammen
Varm olie på en pande
Steg små kødboller (De skal i ovnen så de behøver ikke være helt gennemstegte)
Kog flåede tomater og tomatsaucen sammen med spidskommen, kanel og oregano
Lad det simre i 4-5 minutter
Hak hvidløg fint og blend blomkålshovederne i en blender
Hæld blomkål og hvidløg i en bradepande og bag i ovnen til det er gyldent – cirka 30 minutter
Lig kødbollerne i et ovnfast fad og hæld tomatsaucen over
Sæt i ovnen i 10 minutter
Servering
Hæld blomkål i bunden af tallerknerne og top med kødboller og tomatsaucen
Pynt evt. med persille eller lign.