Fish’n’chips er vel egentligt blot to spiselige skeer. Det er junk – det er nemt – det er lækkert.
Ingredienser
(4 personer)
- 600 g kartofler
- 600 g rodfrugter
- 1 citron
- 75 g mel
- 75 g rasp
- 2 æg
- 500 g lys fisk (eks. sej eller torsk)
- Smør og en god portion til stegning
- Tilbehør: Aioli, mayonnaise eller remoulade
Fremgangsmåde
Tænd oven på 200 grader
Rens kartofler, skræl rodfrugter og skær i passende “pommes-størrelse”
Bland dem med olie, salt og foretrukket krydderi (eks. timian eller oregano) og lidt tørret chili
Bages i ovnen til de er gyldne 30 – 50 min (forkort tiden med varmluft + grill)
Skær fisken i 3 x 8 cm stykker (større end på billedet) – husk at fjerne alle ben
Bland mel og rasp
Pisk æggene i en skål
Vend fisk i æg og herefter paneringen
Steges gyldne og sprøde på panden med smør og 1 cm olie
Serveres med dyppelse og citron-både, Enjoy!