Grydebrød – koldhævet

Kategorier: Brød
Tags:

Frisk bagt brød er altid et hit. Denne opskrift er så simpel som det kan blive, dog er der et par arbejdsgange i den over to dage. Robust og lækkert.

Ingredienser
  • 950 g hvedemel
  • 7,5 dl vand
  • 3 tsk. salt
  • 7 g gær

Fremgangsmåde

Dag 1

Rør gær ud i vandet

Tilsæt mel og salt (dejen skal ikke æltes men blot blandes med en ske)

Stil i køleskabet natten over

Dag 2

Hæl deje ud på et meldækket bord

Fold den nogle gange så den bliver ensartet

Lig et viskestykke over og lad den trække i en time eller mere

 

Varm ovnen til 250 grader

Sæt en gryde i ovnen (der tåler varmen)

Lad den blive gennemvarm (cirka 20 minutter)

Kom dejen i gryden og put låg på

Bages i 30 minutter med låg

Herefter 30 minutter uden låg

Test evt. kernetemperaturen til 95 grader

 

Hæld brødet ud af gryden og lad det køle af i minimum en halv time inden der skæres i det.

0 Kommentarer

Spørgsmål, ændringsforslag eller ideer? Send en hilsen.