Frisk bagt brød er altid et hit. Denne opskrift er så simpel som det kan blive, dog er der et par arbejdsgange i den over to dage. Robust og lækkert.
- 950 g hvedemel
- 7,5 dl vand
- 3 tsk. salt
- 7 g gær
Fremgangsmåde
Dag 1
Rør gær ud i vandet
Tilsæt mel og salt (dejen skal ikke æltes men blot blandes med en ske)
Stil i køleskabet natten over
Dag 2
Hæl deje ud på et meldækket bord
Fold den nogle gange så den bliver ensartet
Lig et viskestykke over og lad den trække i en time eller mere
Varm ovnen til 250 grader
Sæt en gryde i ovnen (der tåler varmen)
Lad den blive gennemvarm (cirka 20 minutter)
Kom dejen i gryden og put låg på
Bages i 30 minutter med låg
Herefter 30 minutter uden låg
Test evt. kernetemperaturen til 95 grader
Hæld brødet ud af gryden og lad det køle af i minimum en halv time inden der skæres i det.