Rösti-cups med æg, bacon og spinat

Kategorier: Frokost, Morgenmad, Sidedish
Tags: , ,

En ny fortolkning af rösti. Denne kan både fungere som en solid morgenmad, eller som tilbehør til en god bøf.

Ingredienser
(Cirka 5 – 6 styk)
  • 5 store kartofler
  • 1 pk. Bacon tern (kan udelades)
  • 6 æg
  • Stor håndfuld spinat
  • (Evt. ost)

Fremgangsmåde

Riv kartoflerne tynde og lange på et rivejern.

Pres alt væsken ud og tør dem i et viskestykke.

Rør dem sammen med slat og peber.

Pres dem ned i en cup cake bageform – sørge for at bunden samt siderne er cirka 1 cm.

Bag dem i ovnen på 200 grader i 20-25 min – bundene skal være faste.

Steg bacon tern

Rør 6 æg sammen med salt og peber.

Hak spinat i grove stykker og lig ned i de bagte forme.

Hæld æggemassen over.

Drys bacon over.

Bag i ovnen ved 200 grader i 15 min eller til æggen er fast.

 

Tilføj evt. peberfrugt, forårsløg, eller andet istedet for, eller sammen med, spinat.

Skal det være rigtigt luksus drys da ost over bacon inden den sættes i ovnen.