Tærte med rødbeder, laks og peberrod

Kategorier: Aftensmad, Frokost, Sidedish
Tags: , ,

Tærte er altid lækkert og de enkelte ingredienser kan altid udskiftes med lignende – eksempelvis kan rucola udskiftes med spidskål eller spinat. Kun fantasien sætter grænser. Tærtebunden i denne opskrift er lavet uden smør.

Ingredienser
(4 personer)
Dej
  • 200 ml (2 dl) vand
  • 1 tsk. salt
  • 125 g grahamsmel
  • 175 g hvedemel

Fyld

  • 250 g laks
  • 300 g (2 store) rødbeder
  • 50 g rucola
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 skvat mælk
  • 2 spsk. revet peberrod

Fremgangsmåde

Dej

Opløs saltet ved at røre salt og vand sammen

Tilsæt melet og rør rundt til dejen er fast

Lad dejen hvile mens ingredienserne gøres klar

Fyld

Skær laks i tern

Skræl rødbeder og skær dem i tynde skiver

Skyl og hak rucola groft

Rør æg sammen med creme fraiche, peberrod, mælk og krydre med lidt salt og peber

Rul dejen ud og lig i et smurt (med lidt olie) tærtefad (prik bunden med en gaffel)

Fordel i følgende rækkefølge rødbeder, rucola, laks og lidt rødbeder på toppen

Hæld æggeblandingen over

Bag tærten i ovnen ved 220 grader i 30 minutter

 

Server med en frisk salat til