Traditionel lasagne, dog er kød skiftet ud med svampe og spinat – og det smager lækkert
(4 personer)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 800 g blandet svampe
- 400 g spinat
- lasagneplader
- Revet ost
Bechamelsauce
- 25 g smør
- 3 spsk. mel
- 5 dl mælk
- muskatnød
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader
Hak løg og hvidløg fint
Hak svampe og spinat groft
Sauter løg og hvidløg i olie på en pande til de er klare
Tilføj spinat og sauter videre til spinaten falder sammen og væske forsvinder
Pandens indhold hældes over i en skål
Sauter svampene på samme pande med frisk olie, til de er gyldne
Krydr med salt og peber og tilføj løg, hvidløg og spinat på panden
Lav bechamelsauce ved at smelte smørret i en gryde
Tilsæt mel (lidt af gangen) og rør det grundigt til der ikke er klumper
Tilsæt mælk og rør til klumperne er væk og tilsæt til sidst ost, salt, peber og muskatnød
Kom lidt af svampefyldet i et ovnfast fad og tilsæt lidt bechamelsauce og plader oven på
– fortsæt til alt fyldet er brugt
Slut af med bechamelsauce og ost
Bages i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter