Nemme deller som passer sig selv i ovnen mens du laver resten.
Ingredienser
(4 personer)
(4 personer)
- 1 løg i tern
 - 1 fed hvidløg
 - 1 æg
 - 400 g hakket kyllingekød
 - 1/2 dl skummetmælk
 - 40 g (4 spsk.) havregryn
 - 1 håndfuld frisk timian, eller anden krydderurt
 - 2 Spidskål
 - 3 dl ærter (de ok fra frost)
 - Citronsaft
 - Dressing
 
Fremgangsmåde
Rør kød, æg, hvidløg, løg, havregryn og timian sammen i en skål
Tilsæt herefter mælk, lidt af gangen, den farsen skal ikke blive for “flydende”
Lad gerne fasen stå i køleskabet i en god halv time
Form frikadellerne og lig i et fad
Optø ærter
Steg dem i ovnen ved 180 grader i 35 minutter
Skær spidskålen på langs og fjern stokken
Dyp dem med olie og lig på en varm pande og steg i 5-6 minutter, vend dem løbende (De må gerne være lidt gyldne)
Serveres med det samme, dryp med citronsaft og drys salt over
Lig ærter og frikadeller ved
                                                    
