Ovn-kyllinge-frikadeller med spidskål

Kategorier: Aftensmad
Tags: ,

Nemme deller som passer sig selv i ovnen mens du laver resten.

Ingredienser
(4 personer)
  • 1 løg i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1/2 dl skummetmælk
  • 40 g (4 spsk.) havregryn
  • 1 håndfuld frisk timian, eller anden krydderurt
  • 2 Spidskål
  • 3 dl ærter (de ok fra frost)
  • Citronsaft
  • Dressing

Fremgangsmåde

Rør kød, æg, hvidløg, løg, havregryn og timian sammen i en skål

Tilsæt herefter mælk, lidt af gangen, den farsen skal ikke blive for “flydende”

Lad gerne fasen stå i køleskabet i en god halv time

Form frikadellerne og lig i et fad

Optø ærter

Steg dem i ovnen ved 180 grader i 35 minutter

Skær spidskålen på langs og fjern stokken

Dyp dem med olie og lig på en varm pande og steg i 5-6 minutter, vend dem løbende (De må gerne være lidt gyldne)

 

Serveres med det samme, dryp med citronsaft og drys salt over

Lig ærter og frikadeller ved