Chili con carne i bagekartoffel

Kategorier: Aftensmad
Tags: ,

En ny måde at servere Chili con carne på – opskriften er som vi kender den – den bliver blot, kækt, serveret i en bagekartoffel. Den er fed at servere!

Ingredienser
(4 personer)
  • 1 løg
  • 2 røde chilier
  • 4 gulerødder
  • 2 pastinak, persillerod eller lign.
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. tomatpure (en lille dåse – 140 g)
  • 1 bouillonterning
  • 1 ds. hakket tomater
  • 1 ds. røde kidney bønner
  • 4 bagekartofler
  • 1/2 agurk
  • 8 cherry tomater

Fremgangsmåde

Vask kartofler og lav et kryds med en kniv

Bag dem i ovnen ved 200 grader i 1 1/2 time

Hak løget

Skær chilierne i små tern (uden sten)

Skræl og skær gulerødder og pastinak i små tern

Svits kødet og tag kødet op

Svits løg, chili og hvidløg

Varm resten af grøntsagerne

Tilføj løg, chili, hvidløg og kød

Tilføj tomatpure, bouillonterning og hakkede tomater

 

Lad retten simre i 10 min (rør løbende rundt)

Skyl og afdryp bønnerne og put dem i gryden

Tilføj evt. lidt oregano

 

Lad retten koge til den rette konsistens (jo mere det koger des mindre væske)

Skær Agurk i tern

Skær tomater i både

 

Anret retten; kartoffel nederst med Chili con carne i og drys med agurk og tomat – server