En ny måde at servere Chili con carne på – opskriften er som vi kender den – den bliver blot, kækt, serveret i en bagekartoffel. Den er fed at servere!
(4 personer)
- 1 løg
- 2 røde chilier
- 4 gulerødder
- 2 pastinak, persillerod eller lign.
- 400 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 1 ds. tomatpure (en lille dåse – 140 g)
- 1 bouillonterning
- 1 ds. hakket tomater
- 1 ds. røde kidney bønner
- 4 bagekartofler
- 1/2 agurk
- 8 cherry tomater
Fremgangsmåde
Vask kartofler og lav et kryds med en kniv
Bag dem i ovnen ved 200 grader i 1 1/2 time
Hak løget
Skær chilierne i små tern (uden sten)
Skræl og skær gulerødder og pastinak i små tern
Svits kødet og tag kødet op
Svits løg, chili og hvidløg
Varm resten af grøntsagerne
Tilføj løg, chili, hvidløg og kød
Tilføj tomatpure, bouillonterning og hakkede tomater
Lad retten simre i 10 min (rør løbende rundt)
Skyl og afdryp bønnerne og put dem i gryden
Tilføj evt. lidt oregano
Lad retten koge til den rette konsistens (jo mere det koger des mindre væske)
Skær Agurk i tern
Skær tomater i både
Anret retten; kartoffel nederst med Chili con carne i og drys med agurk og tomat – server