Disse små krabater giver, på trods af hvad man skulle tro, en rigtig god mæthed. To styk per mand er rigeligt til aftensmad. De kan også laves med mindre fyld og tages med på tur.
(4 personer)
- 200 g quinoa
- 1 økologisk appelsin (saften + skrællen)
- 75 g rosiner
- 100 g hasselnødder
- 4 mellemstore rødbeder
- 1 pakke neutral ost cirka 200 g
- 8 fuldkorns majstortillaer
- 1/2 pose spinatblade
- 2 avocadoer
- 3 æbler
Fremgangsmåde
Quinoa:
Bring 5 dl vand i kog, tilsæt quinoa og salt. Lad den simre stille i 15 min eller til alt vandet er væk
Stil til side og køl af
Fyld:
Skræl rødbeder og skær i store stykker
Hak dem fint i en blender på pulse (de skal stadig have en grov struktur)
Tilsæt flødeost, salt og peber
Blend yderligere i 30 sek til fyldet har en grov konsistens
Smag til med salt og peber.
Skær avocado og æbler i små både
Hak og rist hasselnødderne
Vend den afkølede quinoa med appelsinskal og -saft, rosiner og hasselnødder
Anretning:
Smør rødbedefyld ud på tortilla (se billede nederst)
Lig spinatblade, quinoa, avocado og æbler ovenpå
rul tortilla’en, skær den over på midten og server.