Moussaka

Kategorier: Aftensmad
Tags: ,

Indgredienser

Fyld

  • 3 gulerødder
  • 2 peberfrugt
  • 1 chili
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 250 g hakket oksekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds hakket tomat
  • 1 ds tomat pure
  • ½ fl. Rødvin
  • 1 bouillonterning
  • ¼ piskefløde
  • Evt. revet ost på toppen

Bechamelsauce

  • 1 1/2 dl fløde
  • 50 g revet ost
  • 1/2 tsk muskatnød
  • Salt + peber

1. Fyld

Hak alle ingredienser fint.
Steg gulerødder, peber, chili og løg i en stor gryde.
Hæld fra og steg champions ”tørre”.
Hæld fra og steg oksekødet gyldent.
Bland det hele og tilføj resten af ingredienserne.
Kog ind, gerne i flere timer.

Skær auberginer i skiver lig dem til tørre på køkkenrulle til senere brug

2.Bechamelsauce

Giv fløden et hurtigt opkog.
tilsæt ost og lad den smelte.
Tilsæt muskatnød, salt og peber.

3. Andret

Smør et fad med lidt olie.
Lig kødsovs i bunden, lig aubergine over.
På de øverste to lag lig da bechamelsovs.
Evt. revet ost på toppen