Den der lille ekstra ting til madpakken eller aftensmaden. Så nemt at lave at du lige så godt kan gøre det selv.
(1½ stort glas – se billede)
- 1 kg rødbeder
- 75 cl eddike
- 450 g sukker
- 2 spsk. flydende atamon
Fremgangsmåde
Vask rødbederne grundigt og kog dem i vand med salt (1 spsk. salt per liter vand)
Koges i cirka 1 time, tjek dem løbende.
Test dem ved at stikke dem med en gaffel, glider rødbeden let af igen, er de færdige.
Hæld det kogende vand fra og hæld straks koldt vand over. (Det hurtige temperaturskift gør dem møre)
Flå rødbederne og skær dem i skiver.
Hæld eddike og sukker i en gryde og kog op.
Tilføj rødbederne og lad det kog op igen. Fjern herefter gryden fra varmen.
Skyl glassene med 1 spsk. atamon
Hæld rødbeder og lagen ned i glassene og luk dem med det samme