Keep it simpel – Pizza med 3 ingredienser som fyld. Passer perfekt til aftensmad, natmad eller en tømmermænd formiddag. Ingredienser (2 personer) Pizzadej: 25 g gær 1 spsk. olie 3 dl grahamsmel 3 dl durummel Tomat sauce: 1 løg 3 gulerødder 4 fed hvidløg 1 ds. hakkede tomater Topping: 200 g mozarella 100 g skiver chorizopølse 3 […]

En ny måde at servere Chili con carne på – opskriften er som vi kender den – den bliver blot, kækt, serveret i en bagekartoffel. Den er fed at servere! Ingredienser (4 personer) 1 løg 2 røde chilier 4 gulerødder 2 pastinak, persillerod eller lign. 400 g hakket oksekød 2 fed hvidløg 1 ds. tomatpure (en […]

Frisk bagt brød er altid et hit. Denne opskrift er så simpel som det kan blive, dog er der et par arbejdsgange i den over to dage. Robust og lækkert. Ingredienser 950 g hvedemel 7,5 dl vand 3 tsk. salt 7 g gær Fremgangsmåde Dag 1 Rør gær ud i vandet Tilsæt mel og salt […]

Ingefær shot

Kategorier: Morgenmad
Tags:

Ingefær – nu om dage kan denne rod forebygge alle former for sygdom, nok ikke, men den giver et frisk put til morgenmaden, og skulle styrke immunforsvaret, er vitaminrigt, lindre kvalme, give energi og frelse verdenen. Blot med et shot om dagen. Vildt. Ingredienser 2 liter vand 200 g ingefær (med skræl) 3 spsk. honning […]

Klassisk ret med et twist af persille. Ingredienser (4 personer) 8 Friske rødspættefileter (Eller rødtunge eller anden fladfisk) 1 æg 3 dl rasp 4 spsk. hakket persille 1 kg kartofler 4 persillerødder 5 gulerødder Fremgangsmåde Rens kartofler Skræl persillerødder og gulerødder Skær alle rodfrugter i pomme frites størrelser (Gerne store, da de skrumper en del […]

Disse små krabater giver, på trods af hvad man skulle tro, en rigtig god mæthed. To styk per mand er rigeligt til aftensmad. De kan også laves med mindre fyld og tages med på tur. Ingredienser (4 personer) 200 g quinoa 1 økologisk appelsin (saften + skrællen) 75 g rosiner 100 g hasselnødder 4 mellemstore rødbeder 1 […]

Jeg vil ikke lyve… helt, men denne ret er jo næsten sund. Vi bruger grov pasta, fløde med lav fedtprocent og masser af porre. Et lækkert næsten-sundt junk måltid. Ingredienser (4 personer) 3 porre 1 løg 200 g røget laks 1 bundt frisk dild (eller et brev tørret) 400 g grov pasta 1 fed hvidløg […]

En klassisk hakkedreng tilført en lækker saute. Især æblerne “søder” retten op. Frisk og lækker. Ingredienser (4 personer) 500 g hakke oksekød evt. krydderurter 300 g jordskokker 500 g svampe – gerne blandede sorter 2 æbler 2 fed hvidløg 2 spsk. haselnødder Fremgangsmåde Skrub jordskokker og skær i tynde skiver Rens svampe og skær i […]

Tomatsuppe

Kategorier: Aftensmad
Tags:

Simpel tomatsuppe om kan nydes med krydret drys, som i denne opskrift, eller alternativt kylling, macaroni, rodfrugter i tern, godt brød eller hvad man lige kan finde på. Ingredienser (4 personer) 1 kg tomater 3 rødløg 3 fed hvidløg 100 g soltørrede tomater i olie 8 dl bouillon (8 dl vand + 2 bouillonterninger) En […]

Med perlebyg tilføjet i en helt standard salat opnås stor mæthed og et godt måltid. Ingredienser (4 personer) 1-2 dl perlebyg 1 hel kylling ca. 1,3 kg Agurk Hjertesalat Broccoli evt. anden salat Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med salt Læg kyllingen i et ovnfast fad Sæt fadet i ovnen […]

Kokkerier.dk - Et personligt opslagsværk.

Jeg er ikke kok, faktisk vil jeg nok betegne min ”kogekunst” som værende middel på en skala. Jeg er heller ikke fotograf eller blogger. Jeg er til gengæld hjemme i online mediet, så da jeg for år tilbage besluttede mig for at lave varieret god mad, var dette det oplagte medie at bruge.

Jeg er, som mange andre, en nysgerrig opskrifts-surfer, men havde brug for at samle de opskrifter jeg blev glad for et sted. Egentligt havde jeg en romantisk drøm om en overfyldt notesbog med opskrifter indskrevet i hånden, udklip fra magasiner og kogebøger evt. gamle opskrifter overdraget fra den ældre generation, men – der manglede ligesom noget ved dette medie.

Hvordan skulle jeg kunne finde noget som helst, jeg havde brug for at kunne sortere, søge og have overblik...

Læs mere >>